Има надежда за Бисер

Преди 7 години Бисер, работейки като строител в град Сандански, пада от 5 етаж на обект, на който работи. Като по чудо оживява, но със цената на силни болки в областта на кръста и краката. След няколко часов престой в болница, го отпращат със силни обезболяващи. Той може да ходи и се прибира в тях. В следващия един месец, почти не може да се изправи от леглото. Парите свършват. Чудо е, че Бисер е жив, но болките и честото накуцване остават и до днес.

   101%
Дарени: 2115 лв. от 2100.00 лв.

Получател на даренията: Бисер Даринов Илиев

Kaтегории: Болни

Общ брой на лицата в семейството: 1

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: бележки от Бисер.jpg платени осигуровки Бисер.jpg

Повече за кампанията

Бисер е част от църквата, която аз и семейството ми посещаваме и се считаме за нейни членове. Там се запознах с него преди около 3 години. Той живее в Крупник, село на 25 км от Благоевград.
Наблюденията ми са, че неговото състояние се влошава повече и повече, и лепенките (болкоуспокояващи, мазила) няма да излекуват "раната". Неговата история е интересна и показва колко сложен може да е живота:

Преди 7 години по време на работа Бисер пада от петия етаж на строежа, на който работи. Това се случва в Сандански. След кратки интервенции в болницата, той се прибира вкъщи. Болките продължават и той не може да стане от леглото. Бисер постепенно достига състояние, в което не само не може да работи, но и не е може пълноценно да се обслужва. След 1 месец залежаване жена му го изгонва от къщата, която е нейна, с думите "Тук не е болница, махай се!". Жена му бързо се омъжва отново. Бракът й с Бисер приключва с развод. Двамата имат син, в момента на около 24 години. Той не иска да вижда баща си, въпреки че бащата е правел опити поне да разговаря с него. Когато Бисер се е интересувал за сина си, съседи са му предали "той каза, че не му трябва баща, който не може да му донесе един лев в къщата".

Бисер се прибира при майка си в с. Крупник, вземайки пари назаем, за да си купи билет за автобуса. Местната църква помага с каквото може. И до днес църквата подсигурява прехраната му чрез социалната си кухня. В момента той може да ходи и да се обслужва сам, но с цената на болки. Последния път той сподели с мен "Много сутрини не мога да се вдигна от леглото от болки, много силни болки. Става чак към 11:00 часа и почвам да се движа малко".

Брат му и сестра му го гонят от къщата на майка му. В Бисер е в немило състояние и поради ежедневните скандали да напусне мястото. Това в комбинация с болките и отхвърлянето на жена му и сина му са оформили един много мрачен и безнадежден светоглед у него. Той се чувства ненужен и се страхува, че може би ще дойде ден, в който няма да може и да се придвижва сам.

Той отиде и направи справка в НАП за здравно-осигурителния му статус.Към 29.09.2020 Бисер дължи 1501,44 лв (с включени лихви) за здравни осигуровки от 25.09.2015 досега. Няма как той да започне да се лекува и да посети доктори специалисти без подновени здравни осигуровки.

Поради многото години минали от първоначалната травма ще бъде добре да се направи и ядрено магнитен резонанс ЯМР. Обикновено направленията за това се дават много рядко и от опит знаем, колко много трябва да убедиш лекаря, че почти умираш за направление за подобен вид изследване. Ако все пак ти бъде изписано такова трябва да чакаш на опашка и може да минат месеци, докато дойде твоя ред. За да не се губи време и да може правилно да се диагностицира заболяването/фрактурата на Бисер, ще е добре да се заплати и ЯМР изследване на кръста му, откъдето той се оплаква, че идват основно болките му.

В момента Бисер е без никакви доходи - разчита на малката пенсия на майка си и на социалната кухня от църквата в селото, която му снабдява топъл обяд. Той иска да се излекува и да започне някаква работа, с която да може да води, по неговите думи, нормален живот.

Ако Бисер има възстановени здравни осигуровки, той може и да премине през ТЕЛК комисия и бъде пенсиониран. Това също е вариант, който да му помогне за дългосрочно издържане и доходи. В момента, поради неплатените здравни осигуровки, дори и това е невъзможно.


сподели във facebook

Здравейте,

Вече са платени здравните осигуровки на Бисер. Още преди това бяхме с него два пъти до София за преглед от специалисти и излседвания.
Бисер вече има здравна книжка и личен лекар. От другата седмица започваме още прегледи и скенери, възможно е и ЯМР.
Качих снимов файл с платените осигуровки.

Поздрави!
@allЗдравейте, мили хора, които сте обвързани с “Двете лепти”!

Вие, чрез вашата грижа, изразена чрез дарения, помогнахте надеждата да се прокрадне до Бисер.

Необходимата сума е събрана. Благодаря! Благодаря, че не насочвате взора само към себе си, а навън от вас към нуждите на другите. Това е похвално!

Цитирам думите на Бисер към всички дарители: “Бъдете здрави! Благодаря, благодаря от сърце! Бог да ви благослови и възвръща за жертвата ви!"

Очаквайте още подробности за развитието с този казус и здравословното състояние на Бисер.

@allБлагодаря от сърце на всички дарители по кампанията за Бисер!Поздрави от него и дълбоко “Благодаря”, което той иска да ви предам!

Кампанията събра първоначално пресметнатите като необходими средства! Това е страхотно!

Междувременно обаче имаше неща, които нямаше как да предвидим:
1) Бисер се удари лошо в палеца си и се наложи операция и последващо лечение;
2) прекара много тежък Ковид и за да го приемат в болница след 5 опита и 5 отказа да го вкарат в отделението направихме тест, който се оказа положителен. Последваха много лекарства, които трябваше да се закупят, защото състоянието на Бисер беше тежко.

В крайна сметка ще е добре, ако се досъберат липсващите поради тези причини пари - 250 лв.

Надявам се, че това ще се случи до края на март, когато и изтича кампанията. Благодаря ви!

@allЗдравейте!

Може да видите, че съм качил файл със сканираните бележки, които имам досега от Бисер. Има и други бележки с направени разходи, които са от мен, но не са големи и няма да ги споделям.

Бисер все още се възстановява от последвали настинки след Ковид-а, имунната му система е много отслабена и горе-долу прихваща всяка бактерийка наоколо. Освен това той спи на студено. Все пак приема лекарства, които вярвам, че ще помогнат и скоро време ще започнем с него да ходим лекари и изследвания за установяване на проблемите в кръста.

@allБлагодаря на всички дарители! Благодарности имате и от Бисер, който е признателен за всеки дарен лев!

Бисер все още се бори с останали след тежко боледуване от Ковид признаци на бронхит и възпалено гърло.

Досега похарчените пари за операция на пръста, лекарства и ПСР тест са 248,50 лева.
КАМПАНИЯТА Е ПОДНОВЕНА и двамата с него се надяваме да съберем останалата нужна сума , за да може Бисер да премине през диагностициране на уврежданията (както и техните причинители) и заплащане на неговите здравни осигуровки.

Другата седмица ще сканирам и приложа всички бележки, които имам в мен за направените разходи до днешен ден.

Бъдете здрави и имайте успешна година!

@allИскам да уведомя всички дарили досега, а и изобщо останалите ползващи платформата какво се случва до момента с Бисер:
На третия ден от стартирането на кампанията Бисер се удари лошо, докато цепеше дърва, в палеца си. Общо взето почти беше го разцепил на две по дължина. Спешно го закараха в болница и му направиха операция на пръста. Слава Богу, здравните медиатори в града успяха да убедят лекарите, че въпреки, че Бисер няма платени осигуровки, не може да му се откаже лечение. След около 10 дни Бисер хвана Ковид 19 и състоянието му се влошаваше от ден на ден. Имаше висока температура, която не престана 8 дни и много упорита кашлица. Въпреки това той не бе приет в болница, а само му бяха изписани лекарства, след като линейка идваше посред нощ в тях, защото състоянието му ставаше критично. Това се случи 4 пъти - линейка, каране до спешен център Благоевград и след това Бисер се прибира сам на 25 км. Всеки път му изписваха нови лекарства. Досега бяха направени разходи за закупуването на лекарства, както за лечение на Ковид 19, така и за след операцията на палеца му. Понеже от болницата в града упорито не искаха да го приемат, накрая платих и за ПСР тест, с който Бисер доказа, че е болен и след 2 дни го приеха в Ковид отделение. Състоянието му беше почти критично и затова според мен тези разходи бяха наложителни. Ето и за какво са дадени пари досега:
общо 210 лева
- 25 лева вадене на конци и превръзка; пътувания до Благоевград
- 20 лева превръзка и лекарства; храна и пътуване до Благоевград
- 25 лева лекарства изписани от лекар след преглед
- 140 лева - 100 ПСР тест, 40 лекарства дадени в кеш на Бисер, той взима заем още 37лв и си купува изписани му лекарства за 77 лева.

Това че е е в болница не означава, че всичко в безплатно за него. Вече му казаха, че трябва да се доплатят 50 лева за лекарства и още други неща в бъдеще. Разбира се, казах на Бисер да изисква касови бележки за всичко.

Интересно е как животът може да стане още по-труден и по-сложен при хора, при които досега си е бил такъв.

@allСамарянин: Радослав Асенов

Средствата отиват при: самарянина

Локация: България

Крайна дата: Изтекла дата

Възможност за подкрепа чрез услуга: В бъдеще Бисер ще има нужда от лека работа, за което той много пъти ми е споменавал.

Дарена сума до момента: 2115 лв.

Цел: 2100.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 150.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 4 месеца
Райчо Николов 100.00 лв. преди 5 месеца
Деян Димитров 75.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 160.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 300.00 лв. преди 5 месеца
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 6 месеца
Zhivko Tropchev 55.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 45.00 лв. преди 7 месеца
Християнска църква Вдъхновение 100.00 лв. преди 8 месеца
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 8 месеца
Тинка Иванова 20.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 40.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 40.00 лв. преди 8 месеца
Zhivko Tropchev 20.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 9 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ