Самотна майка след тежко боледуване от Ковид 19 се нуждае от помощ

Самотна майка на две прекрасни деца след тежко боледуване от Ковид-19 се нуждае от средства за последващо лечение и покриване на основните нужди на децата си. Атанаска е в невъзможност да се справи с разходите за лечение, храна, отопление, наем за жилището, да не говорим за нуждите на двете деца в учебна възраст. Приятели, преди време тук чрез "Двете лепти" подкрепихме точно тази майка и с Bаша помощ тя си стъпи на краката. И всичко беше наред, уви за кратко... Сега е в много тежка ситуация, но и тя, и ние вярваме, че има надежда. Доброто винаги ще победи!

100%
Общо дарени 1549.39 лв.
100%
Дарени: 1549.39 лв. от 2000.00 лв.

За кампанията

Атанаска Радева е самотна майка от планинско село в Малешевието и живее под наем в гр.Сандански. Тя с усърдие се грижи за двете си деца съвсем сама.

Животът на Атанаска е съпътстван с много лишения и трудности. След несгодите на развода и последвалите битки на адаптация и оцеляване чрез кампания в „Двете лепти”, заедно с помощта от приятели, тя успява да си стъпи на краката и животът на семейството малко по малко започва да се стабилизира.

За съжаление, на 25 септември се разболява от Ковид-19, и всичко отново тръгва надолу. В продължение на дни се лекува вкъщи, защото не е имало къде да я приемат. Когато наистина се влошава много, най-накрая успяват да намерят място за нея в болницата в Петрич. Поради развилата се двустранна пневмония, веднага е започнало лечение с антибиотици и включване на кислород. Успяват да я спасят чрез плазма, която неин колега дарява. След 17 дена е изписана, но са ѝ обяснили, че болестта е оказала негативен ефект върху краката и сърцето ѝ и ще е нужно продължително лечение. Отново колегите на Атанаска помагат, като събират средства, и успяват да закупят първоначалния пакет лекарства на стойност 270 лв. За да се подобри здравето на жената, е нужен постоянен прием на медикаменти в продължение на поне още 6 месеца. Това е непосилно за нея, тъй като е на квартира, а и разходите за децата не са малко. Те самите проявяват голямо съпричастие. Думите на момиченцето към майка ѝ са: „Мамо, недей да плачеш. Ще се оправиш. Ние те обичаме и нищо не искаме да ни купуваш.”

Всеки родител може да се постави на мястото на Атанаска и да разбере колко съкрушително е било за нея да чуе това. Качените две рисунки тук са от дъщеричката на Атанаска, тя много обича да рисува. Преди животът им отново да се преобърне майката насърчаваше развитието на таланта на детето си.

И така, нуждата е налице. Време е да се включим и отново да помогнем. Нека не оставим семейството в нищета и да подкрепим тази борбена жена. Тя вярва, ние също- заедно можем да върнем усмивките и радостта в този дом!

ДОКУМЕНТИ ПО КАМПАНИЯТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 203 лв.
Брой на лицата в семейството: 3
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 2000 лв.

ДАРЕНИЯ

15

 1. Анонимен 32.39 лв.
 2. Анонимен 50.00 лв.
 3. Анонимен 200.00 лв.
 4. Анонимен 49.00 лв.
 5. Анонимен 50.00 лв.
 6. Анонимен 160.00 лв.
 7. Анонимен 70.00 лв.
 8. Анонимен 108.00 лв.
 9. Анонимен 20.00 лв.
 10. Анонимен 10.00 лв.
 11. Анонимен 200.00 лв.
 12. Анонимен 50.00 лв.
 13. Анонимен 200.00 лв.
 14. Анонимен 300.00 лв.
 15. Анонимен 50.00 лв.

Общо събрани:

1 549.39 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук