Самотен баща и детето му се нуждаят от нашата подкрепа

Безработен и самотен баща се бори отчаяно да отгледа сам детето си. Момченцето е в първи клас и семейството има нужда от финансова подкрепа за да остане заедно и да има надежда за по-добро бъдеще и на двамата. Таткото няма никаква подкрепа от абсолютно никого в грижите за сина си, работлив и изстрадал човек, с много тежка съдба, сега и живота на неговия син е изложен на риск. Бащата работи в областта на строителството, но без постоянен договор, много често е без работа за дълги периоди. Нека заедно променим сивотата и донесем надежда в този дом!

100%
Общо дарени 920 лв.
100%
Дарени: 920 лв. от 200.00 лв.

За кампанията

Идеята на тази кампания е да подкрепим един самотен баща да се грижи за сина си. Самият баща е имал много тежко детство. Майката на детето му ги изоставя и от няколко години не се е обаждала, нито пък е виждала сина си, те нямат представа тя къде е, какво прави, и какви намерения има спрямо сина им. Тя не се интересува от малкото момче, не участва в живота му и не го подпомага по никакъв начин.

Едно прекрасно момченце на 7 години, което за първи път стъпва в училище- той е първокласник на целодневно обучение. Училището предлага обяд, но бащата няма възможност да подсигури средства за заплащането му. Изпраща го на училище с няколко филийки хляб. А детето е толкова будно и лъчезарно! Той не е имал шанса да живее в нормално семейство. Този мъник всеки ден вижда около себе си деца със скъпи дрехи и телефони, модерни раници и ученически пособия, докато той самия живее в постоянна битка и недоимък.

Майката и бащата са от български произход, но не са имали шанса да получат добро образование и възпитание и двамата са отгледани в лишения.

Бащата работи в областта на строителството и друг нискоквалифициран труд. Макар, че няма постоянна работа, работи където го повикат или намери, работлив е. Не изкарва много, колкото за храна и най-неотложните сметки. Понякога се случва да им спрат тока или да закъснее с плащания по други сметки. А най-лошото е, че няма никаква подкрепа, ама никаква. Дядото на детето е починал, а баба му отказва да го подкрепи, има данни, че злоупотребява с алкохол.

Съвсем сами са, трудно им е. Бащата се бори, но понякога се вижда как се обезкуражава, изнемогва, освен финансово и физическо- да работи ли, дете ли да гледа, домакинство ли да върти. Най-трудно е когато малкият боледува. Освен скъпоструващите лекарства, много често работодателите не проявяват никакво разбиране и след като се наложи да отсъства, за да се погрижи за детето си, бащата е освобождаван от работа.

А детенцето е страхотно! Будно, лъчезарно, с отворени очи към бъдещето, мечтаещо…….и толкова привързано към татко си!!!

Нека заедно с общи усилия помогнем на този самотен мъж да отгледа сина си и да сбъднем неговата най-голяма мечта- никога детето му да не страда, като него самия!

САМАРЯНИН

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 150 лв.
Брой на лицата в семейството: 2
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 20000 лв.

ДАРЕНИЯ

11

 1. Velichko Mitrev 60.00 лв.
 2. Анонимен 60.00 лв.
 3. Анонимен 50.00 лв.
 4. Zhivko Tropchev 50.00 лв.
 5. Анонимен 100.00 лв.
 6. Анонимен 100.00 лв.
 7. Rumen Lyutachki 50.00 лв.
 8. Zhivko Tropchev 30.00 лв.
 9. Анонимен 200.00 лв.
 10. Zhivko Tropchev 20.00 лв.
 11. Slavi G 200.00 лв.

Общо събрани:

920.00 лв.

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук