Не е по силите ни…

Здравейте, приятели!

Споделям Ви от сърце и с доверие ситуацията, в която семейството ни изпадна.

От миналата година насам, не ни е възможно да надмогнем увеличаващия се проблем с големия и висок покрив на наследствената къща в гр. Дупница, дори с общите напъни на обкръжението около нас...

Бяхме голямо и сплотено семейство, състоящо се от родители с две деца...

100%
Общо дарени 713 лв.
100%
Дарени: 713 лв. от 5000.00 лв.

За кампанията

Аз съм дъщерята, Теодора Камберова, на 49 г., неомъжена и откакто дойдох да уча в София останах тук и се занимавам с обгрижване на деца, възрастни, поддръжка на имот, домакинство.

По-големият ми брат, създаде прекрасно семейство, също с 2 деца, момче и момиче.

Той работеше в мината в Бобов дол и при влакова злополука почина внезапно. След него скоропостижно си замина и майка ни. Баща ни, е вече неподвижен на легло и с доживотен ТЕЛК.

Снаха ми, Елеонора работи в мандра в Дупница. Миналата година племенникът ми Веско завърши средно образование с прекрасен успех. Много искаше да продължи образованието си, но започна работа на половин работен ден и все още усилията му са насочени към подпомагане на семейния бюджет. Племенницата ми Виктория е ученичка в 8 клас, изключително ученолюбива, печели олимпиади и има различни грамоти.

С немалко трудности и лишения сме успявали да набавим необходимото за едно приемливо ежедневие. И от няколко години насам по Божията милост и взаимопомощта на добри хора, се справяхме със задълженията и отговорностите на живота. Само този покрив надвива възможностите ни и става все по неудържимо. Докато можеха, мъжете в семейството слагаха стъкла и ламарини, но се е получил обратен наклон навътре към стената и от стичането на дъждовете по нея, направо парчета падат от там. Имаме приятели, които имат желание да ни помогнат, но не е по силите, компетенцията и възможностите им...

Кое налага да потърсим съдействие?

Когато бяхме повече членове в семейството, разчитахме едни на други, бяхме си опора. Сега снаха ми е вдовица от 10 г.

Аз възстановявам все още средства на хора, които ни услужиха за няколкото операции, които се наложиха.

Самата архитектура на постройката от миналите времена е такава, че стените са доста по-високи, площта на етаж е 120 кв.м., има и голям двор с дървета. Това си изисква не малко поддръжка. Грижим се за всичко според силите си, но винаги сме слагали на първо хората, с техните нужди и потребности. И да покриваме необходимите режийни. В момента сме в несъстояние да се справим с този проблем не само физически, финансово, а също така е и в сфера, където познанията ни недостигат...

С една дума всъщност - налага се от 9 баира вода да носим, за да се справяме, но въпреки всичко се оказва непосилно поемането на този така належащ ремонт.

Прадядо ни, Гъчо Камберов, който е построил тази фамилна и интересна къща - с едни красиви орнаменти, е бил убит, както и 3 негови синове в кауза за Федерация на Балканите и имаме поставена плоча в негова памет. А улицата в родния му град Калофер още носи неговото име.

Тъй като и дворът е на разположение, би могло/МОЖЕ БИ/ да бъде превърнато това място в творческа къща за различни видове изкуства и занимания, детска градина, работилница, а най-добре в Молитвен Дом! Всичко на Бога дължим и всичко на Него отдаваме!

Търсената сума за ремонт на проблемния участък на покрива е 5 000 лв. /ако не се търси качество/, и 8 000 лв. /ако се търси качество/ при направени три оферти за ремонт на покрива от фирми от Дупница.

С уважение и благодарност,

Теодора Камберова

ДОКУМЕНТИ ПО КАМПАНИЯТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 406 лв.
Брой на лицата в семейството: 5
От тях трудоспособни: 3
Стойност на материалните активи: под 50000 лв.

ДАРЕНИЯ

8

  1. Анонимен 300.00 лв.
  2. Анонимен 30.00 лв.
  3. Анонимен 40.00 лв.
  4. Анонимен 150.00 лв.
  5. Анонимен 25.00 лв.
  6. Анонимен 30.00 лв.
  7. Zhivko Tropchev 30.00 лв.
  8. Анонимен 108.00 лв.

Общо събрани:

713.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук