Лепта за втория живот

Сийка е самотна майка, която сама се грижи за болният си 19 годишен син, който е с киста в мозъка и епилепсия. Състоянието на момчето постепенно се влошава и не може да стои сам вкъщи, налага се майката да напусне работа за да се грижи за него. Двамата са настанени в приют, след като не могат да плащат повече за квартира. Между временно,тя също се разболява и е оперирана за премахване на жлъчката. Бившият й работодател й обещава връщане на работа след като се възстанови.

100%
Общо дарени 1200 лв.
100%
Дарени: 1200 лв. от 1000.00 лв.

За кампанията

Приятели, чух за Сийка от една моя приятелка и почти веднага й се обадих по телефона, защото историята й дълбоко ме докосна. Тя звучеше уморена, отчаяна и отпаднала. Исках да я видя на живо, исках да разбера повече лично от нея за ужаса, в който живеят.

Много хора изпадат в криза и трудност но някак не може да помогнеш на всеки, именно заради това се чудех, защо точно на Сийка трябва да помогна, затова бях решила, че трябва да я посетя в приюта, за да видя нещата от първа ръка.

Сийка и синът й в момента живеят в приют, защото се наложило тя да напусне работа за да се грижи за него. Момчето е 19 годишно, състоянието му се влошило заради кистата в мозъка и епилепсията, от които страда. Семейството няма други близки и роднини, на които да може да разчита. Постепенното влошаване на състоянието на момчето принудило Сийка да е до него почти неотлъчно. Така се стигнало и до тежко решение, но като всяка майка, така и за Сийка, най-важното нещо било живота и здравето на детето й. Майката напуснала работа, наложило се да напуснат и квартирата, защото нямало вече с какво да я плаща. Останали на улицата и се настанили в приюта, но както често става, едно зло не идва само, а като че ли влачи след себе си още 100. Сийка получила тежки кризи и се наложило да се оперира, за да отстранят жлъчката й.

Тръгнахме към приюта, който се намира в един от най-престъпните и ужасни квартали на София. Когато влязохме в него, от нормална асфалтирана настилка, пътя започна да се превръща, почти в коларски. Беше вечер и усещането за престъпна атмосфера се засилваше. Млади яки момчета със съмнително поведение, започнаха да вървят около колата. Инстинктивно заключих колата отвътре. Докато в един момент пътя свърши и поради тъмнината на вечерта, се наложи да спрем. Помолих Сийка по телефона да дойде до един магазин, на който поне имаше силно осветление. Тя веднага се съгласи. Жена на средна възраст, в очевидно недобро здравословно състояние, но с мек и смирен израз на лицето. С разбран и интелигентен глас ни разказа ситуацията и помоли за финансова подкрепа, докато отново започне да работи, надявайки се да бъде от декември, според обещанието на бившия си работодател. Но онова, което истински ме порази беше благодарността в гласа й! Думите й още отекват в ушите ми „Исус ми даде втори живот! Той ме спаси и ако не беше Той нямаше да съм жива!”

Там в тъмната и страшна улица в тъмнината на нощта, разбрах защо съм последвала гласа на сърцето си, разбрах с какво Сийка е по-различна и защо знам, че си струва да й подадем ръка! Защото в тихият й глас и топлите очи, в благодарното изстрадало майчино сърце аз видях една жена, една майка, която въпреки трудностите не хленчи, не се оплаква, не обвинява, а е благодарна и готова да се бори, тя не иска много, иска само мъничка подкрепа за да се изправи и да продължи напред! Средствата от тази кампания ще се използват за заплащане на наем на квартира, докато жената получи първата си заплата, както и за битови разходи и лекарства.

Когато си тръгнахме, осъзнах, че понякога сме извикани, за да станем съпричастни на болката и да дадем своята лепта, за да може спасения живот да устои! Нека заедно направим това възможно!

САМАРЯНИН

ДОКУМЕНТИ ПО КАМПАНИЯТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: В сметката на дарявания
Брой на лицата в семейството: 2
Стойност на материалните активи: под 2000 лв.

ДАРЕНИЯ

12

 1. Анонимен 100.00 лв.
 2. Анонимен 150.00 лв.
 3. Анонимен 100.00 лв.
 4. Анонимен 100.00 лв.
 5. Анонимен 40.00 лв.
 6. Анонимен 20.00 лв.
 7. Анонимен 20.00 лв.
 8. Анонимен 200.00 лв.
 9. Анонимен 270.00 лв.
 10. Анонимен 50.00 лв.
 11. Анонимен 50.00 лв.
 12. Анонимен 100.00 лв.

Общо събрани:

1 200.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук