Историята на една самотна майка

Любка Генева е самотна майка на 54 год.

Има две дъщери Цветелина и Теодора, съответно на 15 и 13 години.

Заедно с децата и майка си, която е на 77 год. и с недобро здравословно състояние, живеят в наследствена къща в София, в кв. „Левски”.

Борят се и някак оцеляват, но имат нужда от подкрепа, не само материална. Надеждата и вярата достигат хората и когато разберат, че са важни и ценени от останалите. Нека ги подкрепим!

100%
Общо дарени 2503 лв.
100%
Дарени: 2503 лв. от 2500.00 лв.

За кампанията

Когато е на 35 год. Любка се запознава с бащата на децата си, ЦС. Много е внимателна към избора си на партньор, защото досега в живота си се среща непрекъснато с насилие и агресия от страна на мъжкия пол. Още в родителското си семейство е била подложена на често физическо насилие от страна на по-големия си брат, който е злоупотребявал с алкохола. Затова Любка винаги при запознанство с противоположния пол и връзките си е гледала човекът отсреща да не пие и да е добронамерен.

Като младо момиче, около 27-28 год. е преживяла много сериозна психическа травма, която я е травмирала за дълго време и все още не е успяла да преработи стресиращото изживяване. Обясни, че то е причината по-късно да се обвърже сериозно с мъж и да създаде семейство. Била е на 35 години, когато се е срещнала с Ц. С.. Доверила се е на бъдещия си съпруг най-вече, защото са я запознали нейни близки. Очаквала е, че те са го преценили като свестен човек. В началото наистина между тях е имало разбирателство „Той беше кротък, тих.”. Но, след раждането на първото дете , са започнали проблемите . Мъжът й е започнал да харчи пари и да не се прибира. Любка сподели, че му е давала много пъти шансове.

Следва тежък семеен инцидент , бащата на децата й напуска семейството и се връща в родния си град при майка си.

Следват трудни, много трудни години за Любка и децата и.Всички събития травмират много майката и децата. Посещавали са психолог и това им е помогнало да продължат напред. Но, все още са изпълнени с много страхове и тревожни очаквания. Децата носят белега на травмите от миналото. Преживяват сериозна криза на доверието – трудно приемат нови хора.

Сега страховете на децата са се задълбочили и във връзка със ситуацията на вирусна епидемия. Тя не спи, непрекъснато следи как се чувства майка й и се страхува за живота й.

За да изхранва семейството, Любка работи на каса в квартален хранителен магазин. Както казва „На първа линия съм”. Притеснява се от заразяване и същевременно не може да си позволи да не работи, защото семейството й разчита основно на нея. „Хем искам втора работа, хем нямам сили за нея.”

След целия емоционален разказ, накрая Любка сподели: „Въпреки всичко, което ми се случило, не съжалявам, защото имам тези прекрасни деца!”

Основно поведението й е съобразено с нуждите на децата. За нея е важно те да са добре.

Семейството има нужда от финансова помощ, за да покрие основни нужди – за храна, дрехи, отопление през зимата, лекарства, но към момента най-важното е ремонта на покрива им, който тече от няколко места.

Месечни доходи на семейството - минималната заплата на майката + ТЕЛК + пенсия на бабата и детските надбавки - около 1000 лв.

Сметките за отопление, лекарства и факта, че са 4 човека, правят оцеляването им доста предизвикателно.

Понякога се налага да взима и връща заплата на аванс или заеми. Купува храна с намаление – не в добро качество, за да има за готвене. Понякога шефа й дава пари авансово и после ги удържа.

Живеят в наследствена - малка, стара, с течащ покрив къща, която постоянно изисква поддръжка.

Нека се протегнем и да помогнем на тези изстрадали жени...

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 275 лв.
Брой на лицата в семейството: 4
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 50000 лв.

ДАРЕНИЯ

17

 1. Анонимен 134.00 лв.
 2. Анонимен 350.00 лв.
 3. Църква Вдъхновение 250.00 лв.
 4. Анонимен 390.00 лв.
 5. Zhivko Tropchev 25.00 лв.
 6. Victor Emanouilov 700.00 лв.
 7. с-во Mcilvenna 54.00 лв.
 8. с-во Mcilvenna 30.00 лв.
 9. Zhivko Tropchev 30.00 лв.
 10. Анонимен 100.00 лв.
 11. Анонимен 100.00 лв.
 12. Rumen Lyutachki 50.00 лв.
 13. Zhivko Tropchev 50.00 лв.
 14. Любен Петров 60.00 лв.
 15. Анонимен 90.00 лв.
 16. Zhivko Tropchev 40.00 лв.
 17. с-во Mcilvenna 50.00 лв.

Общо събрани:

2 503.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук