Две прекрасни дечица и майка им се борят да оцелеят!

Една силна и смела майка, преминала през изключително труден брак изпълнен с насилие, самичка отглежда децата си.

За съжаление обаче заради пандемията е освободена от работа и остават без доходи. Живеят на квартира и са в невъзможност да оцелеят без помощ. Дечицата учат и са отлични ученици, но нямат интернет нито надеждни устройства за електронното обучение.

Нямат средства за отопление и заплащане на наема на жилището, което ползват. Бившият съпруг на жената злоупотребява с алкохол и не подкрепя по никакъв начин децата си, нито участва в техния живот. А те са прекрасни деца, две слънца...

100%
Общо дарени 1730 лв.
100%
Дарени: 1730 лв. от 500.00 лв.

За кампанията

Става дума за една тъжна история след 12 години брак, по което време съпрузите са живеели на квартира, мъжът пиел но не много в началото после започнал силно да злоупотрубява и да го прави постоянно. Проблемите в семейството се задълбочили, но жената не споделяла с никого, опитвала се да се справя сама, да защитава дома и децата си.

Молила съпруга си да престане да пие и да я бие, молила го заради децата, но за съжаление без резултат. След поредният запой и скандал, майка и децата се изнасят в друга квартира и тя подава молба за развод. Озоват се без доходи и без никакви уреди и мебели необходими за всяко домакинство, сами на света!

През 2017-та започва да работи в областта на земеделието за 10 лева на ден. По-късно започва втора работа в ресторанта на един хотел и така на двете места до преди пандемията. Паралелно на това тя успява да работи и почасово и на други места, където я викнат, само и само да се справи със живота. За съжаление този трудолюбив човек, в момента е напълно без работа, поради независещи от нея причини.

Въпреки всичко тя е една прекрасна майка, лишава се от всичко и успява да възпитава прекрасно децата си. Те са в пети и седми клас с отлични отзиви от училището. Никой няма представа какво коства на тази жена, каква цена плаща, за да имат децата й "нормален живот".

Нейните родители са възрастни и бедни, гледат нейния брат, който е с тежко увреждане, поради което за съжаление не могат да подкрепят дъщеря си. Но тя дори и на тях винаги казва "Добре сме мамо, не плачи, добре сме, ще се оправим"!

Такива жени и майки наистина заслужават уважение и подкрепа! Тя не се оплаква, не обвинява - тя се бори с всичко, което има и може, бори се за своите деца! Моля ви помогнете ни - нека заедно променим спрем този кошмар!

Вярваме, че тези прекрасни деца и тяхната изстрадала майка ще успеят и с малко помощ ще продължат напред заедно!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 30 лв.
Брой на лицата в семейството: 3
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 2000 лв.

ДАРЕНИЯ

15

 1. Анонимен 200.00 лв.
 2. Zhivko Tropchev 40.00 лв.
 3. Анонимен 50.00 лв.
 4. Анонимен 60.00 лв.
 5. Анонимен 150.00 лв.
 6. Анонимен 100.00 лв.
 7. Vladislav Dobrev 100.00 лв.
 8. Румен Лютачки 50.00 лв.
 9. Анонимен 50.00 лв.
 10. Анонимен 100.00 лв.
 11. Анонимен 500.00 лв.
 12. Анонимен 50.00 лв.
 13. Анонимен 30.00 лв.
 14. Райчо Николов 100.00 лв.
 15. Петър Галанов 150.00 лв.

Общо събрани:

1 730.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук