Да се погрижим за един грижовен човек

Ганка е пенсионер на 71 г. от Габрово, която цял живот се е грижила за болните и страдащите. Сега обаче тя има нужда от това да се погрижим за покрива на къщата и, чийто ремонт е непосилен за нейните възможности.

С общи усилия вярвам, че ще върнем жеста на Ганка сега, когато тя наистина има нужда от това!

100%
Общо дарени 2270 лв.
100%
Дарени: 2270 лв. от 2000.00 лв.

За кампанията

Познавам Гана Кънева от почти 25 години. Когато я срещнах за първи път тя беше преминала през тежка житейска съдба. Зад гърба й беше останал, разрушен от домашно насилие брак, по време на който преживява трагедията от смъртта на едния й син, починал след тежко боледуване.
В целия този кошмар намира вярата в Христос, който и помага не само да оцелее от болката и обзелата я безнадежност, но и да намери радост и надежда в помагането на другите хора.

През годините Ганка се е грижила, като добра самарянка за много страдащи, болни хора, като е облекчавала не само страданията и болката им, но също така смело и с много любов ги е водила до помирение в Бога, чрез жертвата на нашия Господ Исус Христос. Само Небето ще открие колко от тези страдалци са намерили покой и мир с Твореца в последните моменти от жизнения им път на земята. Последните години тя се грижеше и за една много известна и обичана дългогодишна учителка по БЕЛ от Националната Априлска Гимназия. Ето какво споделя дъщеря й за грижите на Ганка към майка й:

"Казвам се Деница Парахулева и познавам от 3 години Гана Кънева. Пътищата ни се засякоха по злочести причини, защото майка ми се разболя тежко и трудно можех да се справям сама с грижите за нея. От наши общи познати разбрах за добрината, всеотдайността и опита на тази жена. Свързах се с нея и тя непоколебимо ми отвърна, че ще ми помогне с каквото може, въпреки че нейното състояние също не е леко. Станахме си доста близки и смело мога да заявя, че тя възвърна вярата и надеждата, която всички други ми отнемаха.
Доброто сърце, което притежава баба Гана, както я наричаме всички, е едно на милион. Рядко се срещат толкова всеотдайни и любящи хора, които искат да помагат, а не търсят нищо в замяна..."

Освен с грижата си към хора като майката на Деница, Ганка е била вярна и активна в много доброволчески дейности и инициативи организирани от цървата или от благотворителни организации. Напоследък обаче, тя преживя тежки здравословни проблеми, които заедно с напредването на възрастта я поставиха пред сериозни предизвикателства. Ето какво споделя самата тя за себе си:

"Казвам се Гана Кънева Цонева, на 71 години, от Габрово. От 29 години съм разведена и приех Исус Христос за личен спасител. Обичам безусловно Бог. От съвсем малка ходя на църква и съм възпитана да помагам на нуждаещите се. Още от създаването на християнаската асоциация „Нова надежда“ за хора с увреждания съм нейн член и винаги се старая да бъда полезна. Живея скромно с минималната си пенсия, която едва покрива разходите ми за лекарства и прехрана. Преди години в съседната къща имаше пожар, който засегна част и от моето имущество, по-точно покрива ми. До настоящия момент успявах някак да спася положението и да не капе, но за съжаление здравето ми се влоши и нямам възможността да поправя щетите от изминалите години.
Преживях много трудни моменти, свързани с тежко боледуване от Ковид, безпаричие, глад и студ. Нуждая се спешно от помощ, за да оцелея. Ако не се поправи покривът на родния ми дом, едва ли ще оцелея тази зима. Истински вярвам, че добрината на хората ще ме застигне и ще успея да се отърся от тревогите и страховете си, че ще остана без подслон."

Ганка е завела майстор на покриви, който за смяната на целия поктив е дал цена от 9400 лв, които са напълно непосилни и за нея и за нас, които искаме да й помогнем. Ето защо лично се въвлякох с това да заведа един от най-добрите майстори на покриви в региона, който ми е много добър познат и ми е правил много услуги. Той ми потвърди сумата за пълен ремонт, която предишният майстор беше дал на Ганка, даже според него реалната цена е по-висока - между 10 и 12 хил. лв.

Но след доста мислене, заедно успяхме да намалим сумата за материали и работа на едва 2 000 лв, като аз самият се ангажирам да поема доброволчески да му помагам безвъзмездно при ремонта. А от негова страна имам поетия ангажимент да отстраним на най-належащите проблеми по покрива на къщата на Ганка, за да го направим отново годен за поне 10 години напред.

Това е, което можах и мога да направя по тази кауза. Вярвам, че ще се намерят достатъчно добри хора, за да съберем драстично редуцираната сума от 2000 лв. и да се погрижим за Ганка, която цял живот се е грижила за другите!

САМАРЯНИН

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Брой на лицата в семейството: 1

ДАРЕНИЯ

29

 1. Анелия Илиева 20.00 лв.
 2. Илиян Илиев 20.00 лв.
 3. Лора Костова 30.00 лв.
 4. Петя Атанасова 200.00 лв.
 5. Анонимен 50.00 лв.
 6. Анонимен 200.00 лв.
 7. Анонимен 50.00 лв.
 8. Алекс Попов 80.00 лв.
 9. Петър Тонов 300.00 лв.
 10. Нели Енчева 20.00 лв.
 11. Анонимен 125.00 лв.
 12. HRISTO GYURKOVSKI 50.00 лв.
 13. Анонимен 30.00 лв.
 14. сем. Стоянови 200.00 лв.
 15. Анонимен 20.00 лв.
 16. Иван Савов 50.00 лв.
 17. Анонимен 10.00 лв.
 18. Анонимен 10.00 лв.
 19. Анонимен 110.00 лв.
 20. Анонимен 20.00 лв.
 21. Анонимен 7.00 лв.
 22. Анонимен 200.00 лв.
 23. Анонимен 30.00 лв.
 24. Кирчо Недялков 50.00 лв.
 25. Цветелина Иванова 100.00 лв.
 26. Анонимен 108.00 лв.
 27. Анонимен 100.00 лв.
 28. Анонимен 30.00 лв.
 29. Анонимен 50.00 лв.

Общо събрани:

2 270.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук