Да помогнем на семейство Виденови!

Славка е една изключитлено силна жена, но въпреки това носи непосилния товар да се грижи за трима мъже.

От 20 години мъжът и е с множествена склероза, но освен за него и за сина им, тя се грижи и за брата на своя мъж, който също е с много заболявания.

Самата Славка също не е в добро здраве, но дава всичко по силите си.

Нека помогнем с пари за лекарства и отопление!

100%
Общо дарени 575 лв.
100%
Дарени: 575 лв. от 1400.00 лв.

За кампанията

Семейството на Славка и Георги Виденови се състои от четири члена. Имат 18 годишен син Йордан. В къщата живее и Боян, брат на Георги, който е с много сериозни заболявания, изискващи постоянна грижа.

Славка и Георги са семейство от дълги години. Сега Георги е на 64 години, а Славка на 48 години. На синът им Йордан му предстои да бъде абитуриент тази година. Иска да продължи да учи нещо, свързано с компютри.

Събрали са се още когато Георги е можел да ходи и да работи. Най-дълго време, около 16 години е работил в телефонна станция като телефонен техник. Последната му работа е като шофьор на такси. Постепенно състоянието на Георги е започнало да се влошава. Започнал е да ходи по-бавно, по-трудно да изкачва стълби. Един от симптомите е бил стягане в кръста и е имал е синдром на хроничната умора.

През 1996 год. със Славка са били на море и изведнъж Георги не е могъл да ходи. Имал е залитания, липса на сила и схващания. На следващата година той получава диагноза множествена склероза. Не се уплашил от диагнозата, защото се е надявал да се оправи. Вече 20 години, обаче е напълно неподвижен.

Когато са сключили брак със Славка е бил на количка: „Явно много съм го обичала”, казва тя.

Живеят в къща от 3 стаи, на площ от 70 кв.м. Зимата се отопляват на твърдо гориво (дърва) – това е най-големият им разход. Голяма част от доходите им отиват и за лекарства, тъй като и тримата са със сериозни заболявания.

Георги има ТЕЛК 1-ва група с чужда помощ. Славка също има ТЕЛК за биполярно афективно разстройство от 15 години.

В къщата живее и брат на Георги, Боян, който е на 73 години. Той също е в лошо здравословно състояние. Има ТЕЛК 1-ва група с придружител с няколко тежки диагнози – черепно-мозъчна травма, олигофрения, епилепсия, тромбофлебит и периокардит (възпаление на обвивката на сърцето).

Освен за Георги и сина им, Славка се грижи и за Боян: „Той ми е другото детенце”. Случва се Боян да се губи и да го търсят с полиция. Човекът може да се облича и да се храни, но Славка го къпе и готви за всички. Споделя, че го е научила на всичко. Намерила е добър подход към него, „полека, полека и го прикотка”, както каза Георги. Бил е алкохолик, но тя е успяла да го отучи от този порок.

Грижите за всички в къщата са денононщни и това сериозно изморява Славка. Георги е напълно зависим от нея. Всекидневно се налага да го мести от количката или да го повдига, а той е едър и тежък човек. Случва се и да пада и се налага да го вдига от пода. Жената се оплаква от болки в гърба и коляното и затова, както и за биполярното разстойство се налага да пие лекарства, които са доста скъпи: „Пенсията ми отива само за лекарства”. Лекарствата за всички в къщата са сериозен разход.

Случвало се е парите за дърва да не им стигнат и са се отоплявали със стари обувки: „Веднъж наша позната ни даде кашон с износени обувки”.

Семейството има нужда от финансова помощ, както, за да покрие нуждите си от отопление през зимата, така и за лекарства.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Среден месечен доход на член от семейството: 327 лв.
Брой на лицата в семейството: 4
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 50000 лв.

ДАРЕНИЯ

6

  1. Анонимен 100.00 лв.
  2. с-во Mcilvenna 35.00 лв.
  3. Zhivko 40.00 лв.
  4. Victor 200.00 лв.
  5. Анонимен 100.00 лв.
  6. Анонимен 100.00 лв.

Общо събрани:

575.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук