Да помогнем на  самотния  баща Басел и невръстните му деца

Басел е 26-годишен  бежанец от Сирия, без средства, уязвим и бягащ от ужаса на най-страшното за един народ-ВОЙНАТА. Преминавайки през Турция, за жалост той загубва съпругата си, която умира там.

100%
Общо дарени 100 лв.
100%
Дарени: 100 лв. от 2000.00 лв.

За кампанията

Да помогнем на  самотния  баща Басел и невръстните му деца Авин и Халил

Басел се оказва сам с двете си деца-5-годишната Авин  и 4-годишния Халил. В България бащата и двете деца са настанени за няколко месеца в бежански лагер, след което в този тежък момент от живота си, са настанени временно  в Спешен прием в гр. София, ЦОП „Надежда“, където се намират и към настоящия момент.

В Центъра, по наблюдение на социалните сътрудници, Басел се държи добронамерено, спазва правилата на институцията, изключително чисто и подредено подържа стаята си,  и когато разполага с продукти,   готви за децата и себе си. Като цяло се грижи адекватно за тях. 

Един ден от престоя му забелязахме, че е със силно  зачервени и подути очи, свързахме се с преводач от арабски, който ни обясни, че Басел е плакал. Плакал е заради трудностите, заради нещастните обстоятелства на съдбата си, довели го до отчаяние и безнадеждност.

Избягал от  държавата, в която е роден и където са роднините му,  загубил съпругата си,   и  оказал се сам, с двете си невръстни деца в непозната държава.

Липса на майка за невръстните Авин и Халил, липса на възможност за работа на бащата, който трябва да полага 24-часови  грижи за  децата си, несигурност и неяснота…

Към този момент, самотният баща разчита само на ваучери и трудно успява да се справи финансово с ежедневните нужди за храна, за памперси–през нощта децата спят с памперси, тоалетни принадлежности.

Нека да помогнем на семейството със средства за храна и елементарни хигиенни нужди (хранителни продукти и стоки от първа необходимост) за тяхното оцеляване.

Нека да помогнем децата да бъдат нахранени, а бащата- спокоен родител.

Нека да подкрепим Басел, Халил и Авин  и  вдъхнем надежда, че с общи усилия ще се справи  и ще продължи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: Самарянина
Брой на лицата в семейството: 3
От тях трудоспособни: 1

ДАРЕНИЯ

2

  1. Анонимен 50.00 лв.
  2. Анонимен 50.00 лв.

Общо събрани:

100.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук