Баща на две малки деца има нужда от помощ

Светлозар е млад мъж , който живее в гр. Сандански и сам отглежда двете си невръстни дечица, момиче на 5г. и момче на 8г. Майката на децата е наркозависима и след тежки години на битки, страдание и разочарование, разводът вече е факт. Единствения, който помага и подкрпя бащата- дядото на децата умира преди година. Семейството живее под наем, а заплатата на таткото е минимална и той едва свързва двата края. Нека заедно помогнем да има надежда и светлина в този дом!

100%
Общо дарени 1208 лв.
100%
Дарени: 1208 лв. от 500.00 лв.

За кампанията

Историята на Светлозар започва през далечната 2012 г., през която се запознава с младо момиче. След няколко месеца заживяват заедно. През 2013 г. на бял свят се появява първородният им син - Никола, а три години по-късно, се ражда и второто им детенце - Виктория. Още след раждането на сина им, здравословното състояние на майката се влошава. Отключват се множество заболявания, част от които са проблеми с щитовидната жлеза и паник атаки. Започва активно лечение. Всички средства, които Светлозар печели, отиват за прегледи, консултации и лекарства. С течение на времето жената се подобрява, проблемите уж отшумяват, но за съжаление радостта трае много кратко. През лятото на 2018 г. майката заминава на гости при баща си в друг град без децата, което впоследствие се оказва лъжа. Младата жена заживява там с друг мъж. След като Светлозар разбира истината, семейството се разпада. Лошите новини не спират дотук. Малко по-късно става ясно, че майката е започнала да приема наркотици. Мъжът прави многократни опити да помогне на съпругата си и да се съберат отново, но всичко е напразно. Накрая Светлозар завежда бракоразводно дело. След като разбра за намеренията на съпруга си, жената казва, че съжалява и че иска отново да бъдат заедно. Тъй като по природа Светлозар е добър и отговорен човек, той премисля и в името на децата им, спира делото. Двамата заедно започват да ходят по клиники и да прилагат различни видове лечения. Ето и част от думите на младия мъж за този ужасен период от живота му: "Дадох всичко от себе си, за да може децата ми да имат здрава и любяща майка. След няколко опита и след като тя постоянно си тръгваше и се връщаше, осъзнах, че нещата няма да се получат и поднових делото за развод."

То вече е факт, като съдът е присъдил родителските права за децата на бащата. През цялото време, в което майката отсъства от дома, двете дечица са отглеждани от него. На практика майката няма никаква възможност и желание да се грижи за тях.

Светлозар доскоро е разчитал на баща си в отглеждането на децата, за да може той да ходи на работа. Дядото е бил мил и грижовен човек, справял се е добре в грижите за малките и те много го обичали. Но за съжаление миналата година е починал.

Единствените хора, които са били винаги до този баща герой, са едно семейство от село Ново Делчево, които са с него от самото начало на тази история и го подкрепят. И сега, след смъртта на дядото, те продължават да помагат с отглеждането на децата през уикендите, за да може Светлозар да ходи на работа. Макар да нямат роднинска връзка, просто са добри хора, които са забелязали безизходицата на този баща и са взели решение да не бъдат безразлични.

Децата растат, а с тях и нуждите им. Никола е на 8г.- втори клас, а Вики на 5г. и е в детска градина. Изискват се не малко средства и бащата едва смогва да покрие най-необходимото: квартира и храна.

Въпреки трудностите, Светлозар продължава да се бори за бъдещето на децата си. Той вярва, че именно в това се състои ролята на родителя - и в добри, и в лоши времена да бъде неотлъчно до тях, за да пораснат добри и възпитани хора.

Скъпи приятели, този млад мъж е един от нашите герои - той не се отказва, колкото и да е трудно, работи и се бори за децата си с цената на много лични саможертви. Тази кампания създаваме с вяра и надежда в чудесата - чудото да подкрепиш, надеждата да не си безразличен, да подадеш ръка, там където няма светлина!

Светлозар работи в ресторант на четири часа и почти няма никаква работа заради въведените ограничения около Ковид 19. За него е непосилно да набави средства за отоплението през зимата, да не говорим за нуждите от храна, облекло и други консумативи. Ние, от екипа на Сдружение „За промяна" вярваме, че родители като Светлозар Танчев, трябва да бъдат подкрепени. Вярваме, че тези мънички и наранени деца заслужават да получат шанс да растат, обградени с любов и топлина. А за да може това да се случи, имаме нужда от вас, приятели!

Нека заедно направим чудото възможно за това семейство!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Средствата отиват при: В сметката на дарявания
Среден месечен доход на член от семейството: 133 лв.
Брой на лицата в семейството: 3
От тях трудоспособни: 1
Стойност на материалните активи: под 2000 лв.

ДАРЕНИЯ

16

 1. Анонимен 20.00 лв.
 2. Живко Тропчев 30.00 лв.
 3. Анонимен 100.00 лв.
 4. Анонимен 100.00 лв.
 5. Анонимен 30.00 лв.
 6. Анонимен 40.00 лв.
 7. Анонимен 108.00 лв.
 8. Димитър Миланов 20.00 лв.
 9. Анонимен 50.00 лв.
 10. Анонимен 200.00 лв.
 11. Анонимен 50.00 лв.
 12. Анонимен 50.00 лв.
 13. Анонимен 10.00 лв.
 14. Анонимен 50.00 лв.
 15. Анонимен 50.00 лв.
 16. Анонимен 300.00 лв.

Общо събрани:

1 208.00 лв.

Новини за кампанията

Двете Лепти | Даването Променя | Сайт за дарения | Дарителски кампании | Без комисионна

Сайтът изисква бисквитки

Бисквитките са от съществено значение за работата на сайта и за подобряване практическата работа на потребителите. Научете повече тук