Да подкрепим Йоанна и нейното семейство!

Йоанна Шопова е от онези хора, които не обичат да разказват за болката си, докато тя самата носи слънчева усмивка и въпреки трудностите не се отказва. Тя умее да усмихва, вдъхновява, надъхва и окуражава другите, дори и в най-трудните си моменти. Обича Бог и децата в Уганда. Основател е на Сдружението “Светлина и Надежда за Децата в Уганда”, което вече две години реално се грижи за деца сираци в Уганда. Йоанна, обаче, е изправена пред голямо житейско изпитание свързано с грижата за брат й и майка й, които са на легло. Семейството й има нужда от болногледач.

   28%
Дарени общо до тук: 4913 лв.

(тази сума е събрана за последните 12 месеца)

Получател на даренията: Йоанна Шопова

Kaтегории: Болни Други

Общ брой на лицата в семейството: 3

От тях трудоспособни са: 1

Стойност на материалните активи: под 100000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Йоанна Шопова е от онези хора, които не обичат да разказват за болката си, докато тя самата носи слънчева усмивка и въпреки трудностите не се отказва. Йоанна е личност изцяло посветена на това, което прави, с красива и чиста душа. Тя е умее да усмихва, вдъхновява, надъхва и окуражава другите, дори и в най-трудните си моменти. Обича Бог и децата в Уганда. С Божието водителство и подкрепа тя основава Сдружението “Светлина и Надежда за Децата в Уганда” – което вече две години реално се грижи за деца сираци и деца от крайно бедни семейства в Уганда.

Йоанна е първият бял човек, когото те срещат и в резултат на нейната посветеност към каузата и активната й работа - за две години почти всички 200 деца тръгват на училище. Събират се средства за сонда, която осигурява питейна вода; на едно от децата се извършва скъпа животоспасяваща операция; а в момента завърши и строежа на нова, по-голяма сграда за момичетата. Повече информация за това може
да намерите на Facebook страницата на сдружението: https://www.facebook.com/BULGARIAFORUGANDA

Самата Йоанна, обаче, е изправена пред голямо житейско изпитание, което е свързано както с недостиг на финансови, така и с човешки ресурси в грижата за брат й, който е с диагноза ДЦП и е на легло. Също вече и в грижата за майка й, която диша с два кислородни апарата, има диабет и няколко хронични придружаващи я заболявания вече в напреднал стадий. До сега са се справяли, зашото майка й е също толкова силна личност, но поради заболяванията самата тя вече стана неподвижна и има нужда от грижа. Тоест има двама болни на легло, за които е необходима ежедневна грижа.

За да може това смислено дело и служение в Уганда да продължи да съществува и тези деца да получат надежда за по-добър живот, самата Йоанна има нужда някой да се погрижи за нуждите на нейното семейство. Тъй като тя има дискова херния, ежедневните физически грижи за брат й и майка й вече не се отразяват добре на здравето й. Идеята е да осигурим възможност семейството да ангажира болногледач, кайто по този начин да отмени Йоанна, да я запазим здрава и да може тя спокойно да продължи да развива служението си за децата сираци в Уганда.

Сумата, към която се стремим е 1480 лева месечно, тъй като това е заплатата за болногледач с постоянен 24 часов ангажимент, за двама души.


сподели във facebook

Здравейте, приятели,

Благодаря ви много за подкрепата дотук!

С подкрепата на добросърдечни хора като нас досега Йоанна успяваше да покрие разходите за жена, която идваше почасово у тях, в грижата за брат й. Сумата бе 775 лв. месечно.

Тъй като вече и майка й е на практика неподвижна поради заболяванията си, ситуацията стана доста по-сериозна и тежка, и изисква необходимостта от човек с постоянен ангажимент на болногледач у тях.

Затова актуализирах сумата, към която се стремим на 1480 лева Това е месечната заплата за болногледач с постоянен 24-часов ангажимент, за двама души.

Вярвам, че Бог ще промисли за всичко. Благодаря ви отново!

Бъдете благословени!
Боряна

@allСкъпи хора,

Благодаря ви много за подкрепата по моята кампания за дома на Йоанна! Искам да ви дам малко обратна връзка – какво се случва с Йоанна, нейното семейство и мисията й в Угадна. Изпращам ви писъмце от самата нея:


---
Здравейте мили хора.

Благодарим ви от сърце за подкрепата, която ни оказвате. Без вашата помощ ще бъде невъзможно да се справя с всичко случващо се в моя дом. Почти всяка седмица викаме бърза помощ за майка. Положението е тежко няма да ви лъжа.

Но, надеждата ми е в Христос и неговата вярност, която ми показва и чрез вашата подкрепа.
Благодаря ви от сърце, защото вече пет месеца идва жена, която се грижи сутрин за брат ми. Месечното й възнаграждение е 775 лв.

Всяко едно дарение е от огромно значение във всеки един момент. Дори предстои извънредно пътуване през май месец до Уганда, за което силно вярвам и се надявам да се осъществи, защото е важно за мисията, служението и работата ми в Уганда.
Факторите, от които зависи това пътуване са различни. Но ако е Божията воля, ще бъде!

Бъдете Благословени и знайте, че помощта ви е безценна. Силно вярвам в подадената ръка в точния момент. Благодаря ви!
С обич и признателност от мен, цялото ми семейство и Боряна.

Добър е Бог!
Йоанна
------

Засега, заради по-високата сума нужна за заплатата на жената, която помага у тях, ще си позволя да променя месечната сума на 700 лв. Вярвам, че с Божията помощ и подкрепа от добри сърца като вашите, бихме могли да съберем тези необходими средства за дома на Йоанна.

По този начин индиректно подкрепяме и мисията й в Уганда. :)

Благодаря ви от сърце за всичко,
Боряна

@allСамарянин: Боряна Станева

Средствата отиват при: директно в сметката на дарявания

Локация: София

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Дарени за септември 240 лв. от 1480.00 лв.

Дарени общо до тук: 4913 лв. (тази сума е събрана за последните 12 месеца)

Ежемесечна цел: 1480.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 40.00 лв. преди 4 дни
Анонимен 100.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 100.00 лв. преди 3 седмици
Анонимен 210.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 30.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 100.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 100.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 200.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 200.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 30.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 150.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 400.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 20.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 300.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 25.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 108.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 300.00 лв. преди 5 месеца
Zhivko Tropchev 40.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 10.00 лв. преди 6 месеца
Райчо Николов 200.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 500.00 лв. преди 8 месеца
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 150.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 10 месеца
с-во Mcilvenna 50.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 11 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 11 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 11 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ