Баща на две малки деца има нужда от помощ

Светлозар е млад мъж , който живее в гр. Сандански и сам отглежда двете си невръстни дечица, момиче на 5г. и момче на 8г. Майката на децата е наркозависима и след тежки години на битки, страдание и разочарование, разводът вече е факт. Единствения, който помага и подкрпя бащата- дядото на децата умира преди година. Семейството живее под наем, а заплатата на таткото е минимална и той едва свързва двата края. Нека заедно помогнем да има надежда и светлина в този дом!

   89%
Дарени общо до тук: 888 лв.

(тази сума е събрана за последните 2 месеца)

Получател на даренията: Светлозар Танчев

Kaтегории: Деца Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 3

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 133 лв.

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Историята на Светлозар започва през далечната 2012 г., през която се запознава с младо момиче. След няколко месеца заживяват заедно. През 2013 г. на бял свят се появява първородният им син - Никола, а три години по-късно, се ражда и второто им детенце - Виктория. Още след раждането на сина им, здравословното състояние на майката се влошава. Отключват се множество заболявания, част от които са проблеми с щитовидната жлеза и паник атаки. Започва активно лечение. Всички средства, които Светлозар печели, отиват за прегледи, консултации и лекарства. С течение на времето жената се подобрява, проблемите уж отшумяват, но за съжаление радостта трае много кратко. През лятото на 2018 г. майката заминава на гости при баща си в друг град без децата, което впоследствие се оказва лъжа. Младата жена заживява там с друг мъж. След като Светлозар разбира истината, семейството се разпада. Лошите новини не спират дотук. Малко по-късно става ясно, че майката е започнала да приема наркотици. Мъжът прави многократни опити да помогне на съпругата си и да се съберат отново, но всичко е напразно. Накрая Светлозар завежда бракоразводно дело. След като разбра за намеренията на съпруга си, жената казва, че съжалява и че иска отново да бъдат заедно. Тъй като по природа Светлозар е добър и отговорен човек, той премисля и в името на децата им, спира делото. Двамата заедно започват да ходят по клиники и да прилагат различни видове лечения. Ето и част от думите на младия мъж за този ужасен период от живота му: "Дадох всичко от себе си, за да може децата ми да имат здрава и любяща майка. След няколко опита и след като тя постоянно си тръгваше и се връщаше, осъзнах, че нещата няма да се получат и поднових делото за развод."
То вече е факт, като съдът е присъдил родителските права за децата на бащата. През цялото време, в което майката отсъства от дома, двете дечица са отглеждани от него. На практика майката няма никаква възможност и желание да се грижи за тях.
Светлозар доскоро е разчитал на баща си в отглеждането на децата, за да може той да ходи на работа. Дядото е бил мил и грижовен човек, справял се е добре в грижите за малките и те много го обичали. Но за съжаление миналата година е починал.
Единствените хора, които са били винаги до този баща герой, са едно семейство от село Ново Делчево, които са с него от самото начало на тази история и го подкрепят. И сега, след смъртта на дядото, те продължават да помагат с отглеждането на децата през уикендите, за да може Светлозар да ходи на работа. Макар да нямат роднинска връзка, просто са добри хора, които са забелязали безизходицата на този баща и са взели решение да не бъдат безразлични.
Децата растат, а с тях и нуждите им. Никола е на 8г.- втори клас, а Вики на 5г. и е в детска градина. Изискват се не малко средства и бащата едва смогва да покрие най-необходимото: квартира и храна.
Въпреки трудностите, Светлозар продължава да се бори за бъдещето на децата си. Той вярва, че именно в това се състои ролята на родителя - и в добри, и в лоши времена да бъде неотлъчно до тях, за да пораснат добри и възпитани хора.

Скъпи приятели, този млад мъж е един от нашите герои - той не се отказва, колкото и да е трудно, работи и се бори за децата си с цената на много лични саможертви. Тази кампания създаваме с вяра и надежда в чудесата - чудото да подкрепиш, надеждата да не си безразличен, да подадеш ръка, там където няма светлина!

Светлозар работи в ресторант на четири часа и почти няма никаква работа заради въведените ограничения около Ковид 19. За него е непосилно да набави средства за отоплението през зимата, да не говорим за нуждите от храна, облекло и други консумативи. Ние, от екипа на Сдружение „За промяна" вярваме, че родители като Светлозар Танчев, трябва да бъдат подкрепени. Вярваме, че тези мънички и наранени деца заслужават да получат шанс да растат, обградени с любов и топлина. А за да може това да се случи, имаме нужда от вас, приятели!
Нека заедно направим чудото възможно за това семейство!


сподели във facebook

Самарянин: Сдружение "ЗА ПРОМЯНА"

Средствата отиват при: директно в сметката на дарявания

Локация: не е посочена

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Дарени за януари 108 лв. от 500.00 лв.

Дарени общо до тук: 888 лв. (тази сума е събрана за последните 2 месеца)

Ежемесечна цел: 500.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 108.00 лв. преди 3 седмици
Анонимен 300.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 200.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 1 месец
Димитър Миланов 20.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 10.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 1 месец

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ