Самотен баща и детето му се нуждаят от нашата подкрепа

Безработен и самотен баща се бори отчаяно да отгледа сам детето си. Момченцето е в първи клас и семейството има нужда от финансова подкрепа за да остане заедно и да има надежда за по-добро бъдеще и на двамата. Таткото няма никаква подкрепа от абсолютно никого в грижите за сина си, работлив и изстрадал човек, с много тежка съдба, сега и живота на неговия син е изложен на риск. Бащата работи в областта на строителството, но без постоянен договор, много често е без работа за дълги периоди. Нека заедно променим сивотата и донесем надежда в този дом!

   35%
Дарени общо до тук: 920 лв.

(тази сума е събрана за последните 13 месеца)

Получател на даренията: Методи Петров

Kaтегории: Деца Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 2

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 150 лв.

Стойност на материалните активи: под 20000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Идеята на тази кампания е да подкрепим един самотен баща да се грижи за сина си. Самият баща е имал много тежко детство. Майката на детето му ги изоставя и от няколко години не се е обаждала, нито пък е виждала сина си, те нямат представа тя къде е, какво прави, и какви намерения има спрямо сина им. Тя не се интересува от малкото момче, не участва в живота му и не го подпомага по никакъв начин.

Едно прекрасно момченце на 7 години, което за първи път стъпва в училище- той е първокласник на целодневно обучение. Училището предлага обяд, но бащата няма възможност да подсигури средства за заплащането му. Изпраща го на училище с няколко филийки хляб. А детето е толкова будно и лъчезарно! Той не е имал шанса да живее в нормално семейство. Този мъник всеки ден вижда около себе си деца със скъпи дрехи и телефони, модерни раници и ученически пособия, докато той самия живее в постоянна битка и недоимък.
Майката и бащата са от български произход, но не са имали шанса да получат добро образование и възпитание и двамата са отгледани в лишения.

Бащата работи в областта на строителството и друг нискоквалифициран труд. Макар, че няма постоянна работа, работи където го повикат или намери, работлив е. Не изкарва много, колкото за храна и най-неотложните сметки. Понякога се случва да им спрат тока или да закъснее с плащания по други сметки. А най-лошото е, че няма никаква подкрепа, ама никаква. Дядото на детето е починал, а баба му отказва да го подкрепи, има данни, че злоупотребява с алкохол.

Съвсем сами са, трудно им е. Бащата се бори, но понякога се вижда как се обезкуражава, изнемогва, освен финансово и физическо- да работи ли, дете ли да гледа, домакинство ли да върти. Най-трудно е когато малкият боледува. Освен скъпоструващите лекарства, много често работодателите не проявяват никакво разбиране и след като се наложи да отсъства, за да се погрижи за детето си, бащата е освобождаван от работа.

А детенцето е страхотно! Будно, лъчезарно, с отворени очи към бъдещето, мечтаещо…….и толкова привързано към татко си!!!
Нека заедно с общи усилия помогнем на този самотен мъж да отгледа сина си и да сбъднем неговата най-голяма мечта- никога детето му да не страда, като него самия!


сподели във facebook

Здравейте приятели,
изключително много сме трогнати и благодарни за вашата подкрепа за този баща и неговия син. За съжаление ситуацията стана по-комплицирана, поради което на този етап преустановяваме набирането на средства по тази кампания.
Бог да благослови всеки от вас и нека не спираме да правим добро!
@allБлагодаря ви за милосърдието показано към моя малък приятел! Ето какво свършихме благодарение на вас. Бяха закупени дърва за огрев, доставени и нарязани. Тъй като учениците са вече присъствено на училище и този месец е подсигурена топла храна на обяд. Подсигурени са пари и за ремонт на пералнята.Невероятно е какво може да направи доброто, какво можем да направим заедно! С огромна благодарност към всеки един отворил сърцето си за нашия мъничък герой и неговия баща искам да знаете, че с остатъка от получените средства сме поръчали дърва за огрев на семейството! Ето как всички вие успяхте да стоплите не само сърцата!Скъпи приятели, благодарение на вашата щедрост на моят малък приятел бяха закупени подходящи за сезона обувки и дрешки на стойност 102 лева. Също така е осигурен топъл обяд в стола на училището до края на месеца. Благодаря ви от сърце!Самарянин: Мариана Чопева

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: 3 месеца от сега

Възможност за непарична подкрепа: дрешки, обувки, яке, ботушки, ученически пособия и др.

Дарени общо до тук: 920 лв. (тази сума е събрана за последните 13 месеца)

Ежемесечна цел: 200.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Velichko Mitrev 60.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 60.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 5 месеца
Zhivko Tropchev 50.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 6 месеца
Rumen Lyutachki 50.00 лв. преди 6 месеца
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 7 месеца
Slavi G 200.00 лв. преди 7 месеца
Zhivko Tropchev 20.00 лв. преди 7 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ