Самотна майка след тежко боледуване от Ковид 19 се нуждае от помощ

Самотна майка на две прекрасни деца след тежко боледуване от Ковид-19 се нуждае от средства за последващо лечение и покриване на основните нужди на децата си. Атанаска е в невъзможност да се справи с разходите за лечение, храна, отопление, наем за жилището, да не говорим за нуждите на двете деца в учебна възраст. Приятели, преди време тук чрез "Двете лепти" подкрепихме точно тази майка и с Bаша помощ тя си стъпи на краката. И всичко беше наред, уви за кратко... Сега е в много тежка ситуация, но и тя, и ние вярваме, че има надежда. Доброто винаги ще победи!

   63%
Дарени: 1267 лв. от 2000.00 лв.

Получател на даренията: Атанаска Радева

Kaтегории: Деца Семейства Болни

Общ брой на лицата в семейството: 3

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 203 лв.

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: received_1902969553208933.jpeg received_602614431070979.jpeg victor.jpg

Повече за кампанията

Атанаска Радева е самотна майка от планинско село в Малешевието и живее под наем в гр.Сандански. Тя с усърдие се грижи за двете си деца съвсем сама.

Животът на Атанаска е съпътстван с много лишения и трудности. След несгодите на развода и последвалите битки на адаптация и оцеляване чрез кампания в „Двете лепти”, заедно с помощта от приятели, тя успява да си стъпи на краката и животът на семейството малко по малко започва да се стабилизира.

За съжаление, на 25 септември се разболява от Ковид-19, и всичко отново тръгва надолу. В продължение на дни се лекува вкъщи, защото не е имало къде да я приемат. Когато наистина се влошава много, най-накрая успяват да намерят място за нея в болницата в Петрич. Поради развилата се двустранна пневмония, веднага е започнало лечение с антибиотици и включване на кислород. Успяват да я спасят чрез плазма, която неин колега дарява. След 17 дена е изписана, но са ѝ обяснили, че болестта е оказала негативен ефект върху краката и сърцето ѝ и ще е нужно продължително лечение. Отново колегите на Атанаска помагат, като събират средства, и успяват да закупят първоначалния пакет лекарства на стойност 270 лв. За да се подобри здравето на жената, е нужен постоянен прием на медикаменти в продължение на поне още 6 месеца. Това е непосилно за нея, тъй като е на квартира, а и разходите за децата не са малко. Те самите проявяват голямо съпричастие. Думите на момиченцето към майка ѝ са: „Мамо, недей да плачеш. Ще се оправиш. Ние те обичаме и нищо не искаме да ни купуваш.”
Всеки родител може да се постави на мястото на Атанаска и да разбере колко съкрушително е било за нея да чуе това. Качените две рисунки тук са от дъщеричката на Атанаска, тя много обича да рисува. Преди животът им отново да се преобърне майката насърчаваше развитието на таланта на детето си.

И така, нуждата е налице. Време е да се включим и отново да помогнем. Нека не оставим семейството в нищета и да подкрепим тази борбена жена. Тя вярва, ние също- заедно можем да върнем усмивките и радостта в този дом!


сподели във facebook

Приятели, няма как да не напишем това кратко съобщение към всички вас, няма как да не вярваме в доброто и неговата сила, просто няма как... Само за няколко дни събрахме над 1000 лева за това семейство! Приемете най-искрените благодарности на майката и децата, както и на нашия екип! Сега те гледат по-уверено и смело напред, всички лекарства ще бъдат закупени и отоплението платено!!! Струва си! Бъдете благословени и не спирайте да вършите чудеса!@allСамарянин: Сдружение "ЗА ПРОМЯНА"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: 4 месеца от сега

Дарена сума до момента: 1267 лв.

Цел: 2000.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 50.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 49.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 160.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 108.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 70.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 300.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 200.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 50.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 200.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 10.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 50.00 лв. преди 3 седмици

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ